Biography

Author Picture

Yves Corsellis

Yves Corsellis (België, 1974) studeerde piano bij Arlette Vanheste aan het Stedelijk Conservatorium van zijn geboortestad Oostende. Hij verkreeg er in 1990 en 1992 de prijzen 'Bulcke-Kenipel' en 'Georges Maes', zowel voor piano als voor kamermuziek.

Hij zette zijn muzikale studies voort in de klas van Jan Michiels aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Naast het Meesterdiploma (1996) werden hem in de loop van zijn opleiding ook bijzondere prijzen toegekend voor zijn verdiensten, nl. de prijzen 'Van Straelen', 'Lekime Frison', 'Ella Ollin' en de 'Prijs van de Stichting Horlait-Dapsens'.
Hij vervolmaakte zich bij Boyan Vodenitcharov (Brussel) en Pi-hsien Chen (Keulen). Van grote invloed waren ook de masterclasses die hij volgde bij Daniël Pollack.

Yves Corsellis was winnaar van meerdere pianowedstrijden, waaronder de EPTA Internationale Vierhandige Pianowedstrijd (1988) en de Cantabile Pianowedstrijd (1990 en 1992). In 1992 behaalde hij het hoogste resultaat over alle instrumenten heen in de nationale Pro Civitate Wedstrijd (nu Belfius Classics), waarop hij uitgenodigd werd om als solist met het Nationaal Orkest van België op te treden.
In1994 werd hij laureaat van de “Stephan de Jonghe”-pianowedstrijd.
Hij verzorgde vele optredens, zowel solo als in kamermuziekverband, en meerdere malen met orkest.

Sinds 1998 is hij verbonden als docent piano en begeleider aan de Academie Muziek Woord Dans van Gooik.

Van kleins af aan was Yves Corsellis geïntrigeerd door het spelen van bewerkingen op piano. Zijn transcriptie van Bachs Passacaglia ontsproot uit deze interesse en uit zijn admiratie voor dit meesterwerk. Ook zijn fascinatie voor wetenschappen kwam hem hierbij van pas.